Sunday, October 28, 2012

Kära höst

Och så har oktober snart nått sitt slut. Vad tusan hände med sommaren? Det känns som om det vore igår jag  spenderade mina nätter ute i den varma sommarluften med mina nakna, bleka ben, en kär vän och en cigarett mellan fingrarna. Nu är mina ben ännu mer bleka och mina fingrar för stela av köld för att hålla i nån cigarett. Jag vill bara gå i ide! Jag är ju trots allt en björn, enligt en vän. För på somrarna hittar man mig bland alla bärbuskar och fruktträd.

Trots kylan så älskar jag hösten. Alla vackra färger som värmer mitt hjärta, ljus som gör alla bilder urtjusiga. Men bland höstlöven gömmer sig ångesten stark och klarvaken. Kanske ligger en liten glasskärva från mitt trasiga hjärta i en lövhög någonstans. För nästan exakt 1 år sen så var alla glasskärvor utspridda överallt, men nu har jag nästan funnit dem alla. Det kanske är så att de sista glasskärvorna för alltid kommer vara spårlöst försvunna? 

Höst betyder också tända ljus, té och böcker. Jag köper stora ljus som doftar törnros, dricker ofantligt mycket té och fyndar på second hand butiker. Häromdagen köpte jag t.ex. en kinesisk notbok och en X-MEN serietidning.

Gambit, du låter hemsk på svenska.


1 comment: