Monday, September 16, 2013

"Farbröderna"

Här kommer Del 2 från min lilla trip till Köpenhamn. 
Det var ganska kallt och blåsigt den dagen och jag hade inte de bästa kläderna på mig. Då vill man ju inte göra något annat än att sitta och dricka kaffe i ett mysigt café. Vi gick runt och letade en bra stund, in i småvägar och gränder, tills vi hittade ett litet smultronställe vid namn Café Nick. Otroligt mysigt och trevligt! De härligt orangea väggarna var prydda med häftig konst och det lilla rummet fylldes med ett behagligt ljus från de stora fönstren. Det kändes nästan som att man var i Paris av någon anledning. Inte för att jag har varit där, haha.

På vägen in möttes vi av en grå hårig man som satt och rökte på den lilla stentrappan. Genast blev vi välkomnade in. På vårt bord la han en kaffekanna, askfat och gratis småkakor. "Vart kommer du ifrån?" frågade han mig på danska. "Skåne" sa jag och blev röd i ansiktet men då skakade han bara på huvudet. "Du är inte skåning! Du har ju inte rätt dialekt!" och han fortsatte att prata på och jag bara nickade. Jag förstod knappt ett ord av vad han sa men av någon lustig anledning så förstod han mig.
Btw, han har rätt, jag är inte skåning.
Pam and IEfter några minuter dök två andra herrar upp.

Vi satt där ett bra tag. Skönt var det. Jag tänkte att nu sitter Jag här, i Köpenhamn. Jag fotar, jag andas, jag är kreativ, jag känner Lugnet. För en gång skull kände jag varken stress eller oro.

Translation:  Part 2 of my little trip to Copenhagen. We found a small café/bar in some alley. It was very nice and cozy! I will definitely go there again. We stayed there for quiet some time. For once I felt calm. Alive.

my pictures ©

16 comments:

 1. Vad roligt att höra :)
  Kommer dock inte ihåg vilken jag använde på den :P

  ReplyDelete
 2. Vilket mysigt kafé det verkar vara. Roligt det där med dialekter. Tycker ofta att det verkar som att både danskar och norskar har mycket lättare för att förstå svenska än vad vi har att förstå dem.

  ReplyDelete
 3. Det låter härligt! :) Att ni vågade gå in där, jag hade nog inte ens vågat det jag som annars reser hej vilt^^
  Håller med "Ung Tant" ovan också, varför förstår både norskar och danskar oss medan vi inte förstår någonting?? Är det så att vi pratar ett extra lättförståeligt språk, eller är vi bara dumma i huvudet vi svenskar?? xD

  ReplyDelete
  Replies
  1. Det var inte läskigt xD

   Jag tror det är lite av varje! xDD De flesta är så insnöade

   Delete
 4. vilka härliga bilder, cafeet ser dessutom supermysigt ut :)

  svar; ja London är verkligen toppen!

  ReplyDelete
 5. Helt fantastiskt vackra & fina fotografier. åh.
  sv: Åh, verkligen tack fina fina du. Det värmer så väldans mycket. Tusen tack vännen!
  Kramar. ♥

  ReplyDelete
 6. Lovely pics !

  Follow on GFC?? ;)

  http://steph-annieblog.blogspot.fr/

  ReplyDelete
 7. Svar:Tackaaar!!....
  ....haha ja du lämnade din kasse helt ensam:((....
  ;)..

  ReplyDelete
 8. sv: Åh, du är ju bara för söt. Så himlans glad jag blir, tusen tack kära du!
  Söndagskram. ♥

  ReplyDelete
 9. Helt himla härliga bilder! ^^
  SV: Ja eller hur! :D

  ReplyDelete